Suomen Grosspitz ry:n hallitus

Suomen Grosspitz ry:n hallitus kaudella 2023-2024

  • Puheenjohtaja: Päivi Silventoinen, puheenjohtaja@grosspitzry.fi (puheenjohtaja 2023-2024, hallituksessa 2021-2024)
  • Varapuheenjohtaja: Kirsi Honkanen (hallituksessa 2023-2026)
  • Rahastonhoitaja: Kirsi Honkanen (hallituksessa 2023-2026)
  • Sihteeri: Marja-Leena Kääpä (hallituksessa 2023-2026)
  • Jäsensihteeri: Anu Kankainen (hallituksessa 2022-2025)
  • Hallituksen jäsen: Kristel Löf (hallituksessa 2021-2024)
  • Hallituksen jäsen: Jenni Erkkilä, (hallituksessa 2023-2026)

Hallitus johtaa yhdistyksen toimintaa. Hallitus vastaa ja huolehtii yhdistyksen taloudenhoidosta, kokouskutsuista jäsenistölle, asioiden valmistelusta kokouksiin, aloitteiden ja ehdotusten tekemisestä yhdistyksen edustamaa koirarotua ja koko kenneltoimintaa koskevissa kysymyksissä. Hallitus edustaa yhdistystä, tekee sitoumuksia sekä kantaa ja vastaa yhdistyksen puolesta. Hallitus määrää yhdistyksen edustajan kulloinkin kyseeseen tuleviin muihin rotujärjestöihin tai kennelpiiriin niiltä osin, joita yhdistyksen vuosikokous ei määrää. Hallitus voi myös nimetä avukseen erilaisia toimikuntia ja työryhmiä, kuten esimerkiksi jalostus-, tiedotus-, lehti- yms. toimikuntia.

Hallitus on vuosikokouksen valitsema ja jonka muodostavat puheenjohtaja ja 2-6 varsinaista jäsentä sekä 0-2 varajäsentä. Puheenjohtaja valitaan vuodeksi kerrallaan. Hallituksen varsinaiset jäsenet valitaan kolmeksi vuodeksi ja varajäsenet kahdeksi vuodeksi kerrallaan, yksi (1) varsinaista jäsentä ja yksi (1) varajäsen ovat vuosittain erovuorossa. Ensimmäisillä kerroilla erovuoroisuus määräytyy arpomalla tai vapaaehtoisuuden perusteella. 

Hallituksen toimikausi on vuosikokousten välinen aika. Hallitus valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan sekä ottaa keskuudestaan tai ulkopuoleltaan sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt. Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään puolet hallituksen jäsenistä sitä vaatii. Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan luettuna, on läsnä. Äänestykset ratkaistaan ehdottomalla äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.

Yhdistyksen nimen kirjoittaa puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja, jompikumpi yhdessä sihteerin kanssa, tai hallituksen määräämä toimihenkilö yksin.

Päivi Silventoinen, puheenjohtaja

Ensimmäinen grosspitz tuli perheeseemme vuonna 2015. Sattumalta näin ilmoituksen pentueesta etsiessäni perheeseemme toista koiraa. Ensin viehätti grosspitzin ulkonäkö ja pystykorvan luonne, sitten alkoi kiinnostamaan lisää, mikä on rotu, josta en ole kuullutkaan. Huomasin etsiväni tietoa kaikilla mahdollisilla kielillä. Rodun kuvaukset kertoivat, ettei kyseessä ole mikään sohvaperuna, vaan koira isolla koolla! 

Ajatukset kasvattajan ja kasvatustyön osalta osuivat lisäksi hyvin yksiin ja näin meille tuli ensimmäinen grosspitz, kutsumanimeltään Jäbä. Tästä alkoi rodun ja erilaisten linjojen tutkiminen sekä harrastajiin ja kasvattajiin tutustuminen ympäri Eurooppaa. Sitten tuli lisää tuonteja ulkomailta kotiin ja yhteistyöperheisiin.  Kotonani Espoossa on vakituisesti grosspitz-uros Jäbä ja kaverina toisen rotuinen Remu sekä välillä vaihteleva määrä muita grosspitzejä, sillä sijoitus- ja yhteistyökoirat ovat usein myös ilahduttamassa arkeani. Euroopan laajuinen yhteistyö on laajentunut ja omista pennuistakin yksi on lentänyt Amerikkaan. Vapaa-ajasta iso osa kuluu jo rotuun liittyvien asioiden ja ihmisten parissa. Grosspitzistä tuli kertaheitolla elämäni rotu ja teen parhaani rodun pitkäjänteisen kasvattamisen ja säilymisen eteen.

Jäbän nimestä muodostui myös kennelnimeni ”Hey Dude”

Päivi toimii yhdistyksen puheenjohtajana kaudella 2023
puheenjohtaja@grosspitzry.fi tai paivi@grosspitz.fi

Kirsi Honkanen, varapuheenjohtaja, rahastonhoitaja

Ensimmäisen kerran harkitsin grosspitziä perheenjäseneksi jo vuonna 1995, mutta lopulta ensimmäinen grossi tuli perheeseen vasta vuonna 2007. Kleinspitzejä perheessäni on ollut vuodesta 1995, mittelspitzejä vuodesta 1997 ja suomenlapinkoiria vuodesta 1990.

Tällä hetkellä kotoa löytyy kaksi grosspitziä kleinspitzien, mittelspitzien ja suomenlapinkoiran lisäksi.Kasvatan perheen keskellä Vantaalla kennelnimellä Ticapon. Jalostustyöni on tavoitteellista, pitkäjänteistä ja suunnitelmat erilaisine vaihtoehtoineen ovat valmiina useiden vuosien ja sukupolvien päähän, niitä vaihdetaan tarvittaessa.

Intohimonani ovat koirat, niiden suvut sekä ominaisuudet. Olen toiminut pitkään yhdistysaktiivina niin koira- kuin hevospuolella. Tuomaroin koiranäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla, koulutan ja olen mukana koetoiminnassa aina kun  vain aika sallii.

Kirsi toimii yhdistyksen varapuheenjohtajana ja rahastonhoitajana kaudella 2023

 

Marja-Leena Kääpä, sihteeri

Mittelspitz-rotu tuli meille reilu 20 vuotta sitten. Siitä alkoi sitten ”spitsi -elämään” tutustuminen! Tosin ensimmäinen japaninpystykorva tuli meille jo 90-luvulla. Pyreneittenkoiria meillä oli vuosina 1993–2019 ja ensimmäinen tolleri tuli vuonna 1991. Ticapon Here we go again muutti meille keväällä 2018. Siitä piti tulla vahvistus meidän uroslaumaamme mutta herra päätti kasvaa ja kasvaa, joten se vaihdettiin Hyvinkäällä 20.9.20 grossiksi.Meidän sekalaumaamme kuuluu tällä hetkellä 4 japaninpystykorvaa, grossi ja 10 mittelspitziä. Ikähaarukassa 11kk- 13,5 vuotta. Uroksia 4 kpl ja narttuja 11kpl. Enimmäkseen harrastetaan näyttelyssä käyntiä ja muuta höntsäilyä 🙂

Yhdistystoiminnassa olen ollut vuosia mukana. Pyreneittenkoirien sekä mittelien jalostustoimikunnassa ja mitteleiden puheenjohtajana sekä sihteerin roolissa vuosien varrella. Kasvatan kennelnimellä Mahti Vahdin mittelspitzejä ja japaninpystykorvia. Haaveena on saada grossinarttukin joskus tulevaisuudessa.

Marja-Leena toimii yhdistyksen sihteerinä kaudella 2023

Anu Kankainen, Jäsensihteeri

Olimme suunnitelleet koiran hankkimista jo useamman vuoden ajan. Näimme sitten ilmoituksen valkoisista grosseista. Kävimme kasvattajan luona ja saimme paljon tietoa rodusta joka oli meille siinä vaiheessa aivan vieras. Harkinnan jälkeen perheemme iloksi tuli Eerik yli yhdeksän vuotta sitten.

Kokoperheen koiraharrastuksena meillä on ollut mukavat näyttelyretket. Näyttelyissä olemme päässeet tutustumaan myös mukavaiin ihmisiin ja erilaisiin koiriin. Muuta erityistä koiraharrastusta meillä ei ole ollut. Eerikin kanssa teemme tietenkin kävelylenkkejä. Erityisesti nautin metsässä tarpomisesta Eerikin kanssa.

Amu toimii yhdistyksen jäsensihteerinä kaudella 2023

Kristel Löf, hallituksen jäsen

Olen 27-vuotias koiraharrastaja ja koiralaumani koostuu keeshondista sekä kahdesta grosspitzistä. Koirieni kanssa olen harrastanut monenlaista, joista nykyisinä päälajeina näyttelyiden lisäksi agilityä ja rallytokoa.

Työskentelen klinikkaeläintenhoitajana eläinsairaalassa, niinpä eläimet täyttävät elämääni niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Saksanpystykorvat eri kokomuunnoksineen ovat kuuluneet elämääni lapsuudesta saakka. Grosspitzit ovat kuitenkin valloittaneet erityisesti sydämeni ja ensimmäisen grossini Galaxyn hain vuonna 2017 Saksasta.

Vuonna 2020 laumaani saapui täydentämään grosspitz-neiti Ihku Hollannista. Tulevaisuudessa toivon olevani osa rodun harrastus- ja jalostustoimintaa etenkin täällä Suomessa ja myös oma kasvatustoiminta on toiveissa

Kristel Löf toimii yhdistyksen hallituksen jäsenenä kaudella 2023

 

 

Jenni Erkkilä, hallituksen jäsen

Neljähenkisen perheen äiti ja pitkän linjan koiraharrastaja, kotoa löytyy kaksi grosspitz ja neljä kleinspitz narttua. Työskentelen eläinklinikalla ja asumme maalla eläimien kanssa (kotoa löytyy kukko, kanoja, lampaita, kissoja ja koiria), eli eläimet ja varsinkin koirat ovat erittäin isossa osassa arjessani. Vuosien varrella olen kiertänyt näyttelyissä niin kotimaassa kuin ulkomailla ja kilpaillut sekä kouluttanut agilityssa. Kleinspitzeihin rakastuin ensi silmäyksellä 2010, eikä aikaakaan kun ensimmäinen oma saapui.

Vuosia kytenyt haave omasta kennelnimestä toteutui viimein 2016 kun sain Eve’s Dreams kennelnimeni. Tällä hetkellä kasvatan kleinspitzejä, mutta toivottavasti tulevaisuudessa myös grosseja. Aviomieheni ihastui seurustelumme alussa grosseihin ja hänen myötään myös itse kiinnostuin rodusta. 2020 loppusyksysta meille kotiutui ensimmäinen oma grosspitz ”Freyja”. Freyja sai grossikaverin itselleen 2023 keväällä, kun ”Helga” muutti meille täydentämään meidän laumaa. Täytyy todeta, että selkeästi laumassa oli toisen grossin kokoinen aukko ja nyt se vajaus on täytetty. Meidän valkoiset tytöt on melkoinen tiimi yhdessä.

Jenni Erkkilä toimii hallituksen jäsenenä kaudella 2023.

 

Shopping Cart